Nyomtat Elküld Olvasási nézet

PIK-NIK: ifjúsági hírek, események (nem csak fiataloknak!)

PIK-NIK, azaz ifjúsági alkalmak péntekenként 18.00 órakor a parókián (változás lehetséges), info a parókia elérhetőségein.

A PIK-ből két család életében is új gyermek keresztelőjére is sor került az elmúlt hónapokban: György Antónia és Fülöp Gergő néhány hónapos babák életére kérték a keresztség szentségét PIK-es szüleik.

Eddig történtek:

Februárban képes beszámoló volt az Ökumenikus Segélyszervezet munkáiról és a Sri Lankai szökőár utáni mentésről. Vendégünk Bálint Gábor, a segélyszervezet külföldi projektvezetője. Képek az afganisztáni, a ceyloni, a beszláni összefogásról, munkáról, film a segélyszervezetről.
Belépés díjmentes, gyűjtést szervezünk a segélyszervezet

Március 5-én, szombaton 14.00 órakor: TRIANON c. film megtekintése majd beszélgetés KOLTAY Gábor rendezővel a filmről, magyarságról.

Rendezvényeinken gyermekmegőrzés (óvodásoknak, kisiskolásoknak) külön teremben a rendezvény alatt

EDDIGI RENDEZVÉNYEK A PONTES Alapítvánnyal együttműködve:
FALV-AKCIÓ január 9-én, 14.00 órakor a Nagyvázsonyi Művelődési Házban volt. Vetítésre került: MEL GIBSON PASSIÓ c. filmje. A filmvetítést követően beszélgetésre nyílt alkalom EPERJES Károly színművésszel hitről, magyarságról, Európáról, értékekről. A teltházas alkalmon a film megrendítő és elgondolkoztató hatását Eperjes Károly úr előadása egészítette ki méltó és mégis oldott hangulatban. Az előadónk felhívta a figyelmet a helyes életvitel sorrendjére (Isten, család, haza, egyén), a gyakorlott és a személyes hit közti jelentős különbségre. A bizonyságtételnek is erős programon a résztvevő fiatalok számos kérdést tettek fel, megrendítően nyilatkoztak ill aktívan részt vettek a rendezvény otthonos hangulatának lebonyolításában (áhitat, teaház, büfé stb.).


Az első FALVAKCIÓ sorozatan a Tizenötperc hírnév c. am. film került levetítésre, ahol büféről gondoskodott kis csapatunk majd Bayer Zsolt író segítségével beszélgettünk a filmről. A faluból különböző történelmi felekezetből főként a fiatalok mintegy 50-en képviselték magukat. Folytatás a PASSIÓ-val januárban.

Tavasszal péntekenként találkozunk, főként a családról és Isten kapcsolatáról beszélgetünk és előkészítjük a FALVAKCIÓ programsorozatot, ahol tagjaink (leginkább a lányok) szervezik a büfét is.

Ifjúsági istentisztelet volt május 2-án, 17.30-kor, benne: veszprémi dicsőítő zenekar (ökumenikus) koncert, pantomin, mikrobusz-átadás. Az alkalmat követően szeretetvendégség a templomkertben. Köszöntőt mond: Dr. Horváth Balázs képviselő úr.

Ifjúsági csoportunk kezdeményezte azt a széleskörű térségi összefogást, melynek neve a FALVAKCIÓ lett. A programsorozat keretében filmklubot indítunk, melyre az Európai Bizottságtól 4200 Eurot nyertünk vissza nem térítendő támogatás formájában. Soli Deo Gloria!

Ifjúsági körünk neve: PIK, azaz Parókia Ifjúsági Kör. Találkozásaink neve: PIK-NIK, kiszállásaink a PIK-TÚRA nevet viselik. Néha meghívjuk magunkhoz egymást egy szerény vacsorára. Ezek a PIK-torjaink....
A PIK-kelők: Dubics Anita, Dubics György, György Balázs, Ferenczi Tünde, Fülöp Mihály, Fülöp Zsóka, Janzsó Tibor, Fábry Szabolcs, Fábryné Dr. Takács Tímea, Sipos Péter, Sipos Zsuzsanna, Tokolics Zsolt.

2003-ban gépkocsikkal Révkomárom (Felvidék)-Esztergom (Mária Valéria-híd)-Budapest, Terror Háza Múzeum "útvonalon" szerveztünk kirándulást szeretteinkkel, családtagjainkkal.

Január 24. szombat, de. 10 óra. Közösen vettünk részt a Vigántpettendi Sátorszínház programján, utána beszélgettünk a szervezővel.

Február 1-én adtuk be az Ifjúság 2000-2006 pályázati program Ifjúsági Kezdeményezés c. programjába FALVAKCIÓ elnevezésű pályázatunkat. A programba bevontuk a környékbeli aprófalvak fiataljait, a helyi ifjúsági csoportokat (Fekete S. Ifj. Egy., PUB-LIK stb), hogy közösen hozzuk létre a mozipótló filmklub sorozatot, ahol a filmvetítéseket kávéházi hangulatban rendezzük meg egy-egy beszélgetés ill. zenés program kíséretében. A gyereknek ugyancsak a FALVAKCIÓ keretében tartunk értékes (magyar) rajzfilmekből matinét havi egy alkalommal. A pályázat sikeres elbírálásának köszönhetően projektort vásárolunk és a vetítéshez szükséges költségek fedezését álljuk. A FALVAKCIÓ kezdeményezője és koordinátora a PIK hés a PONTES Alapítvány lett.

Április 2-án PIK-túra keretében a Taliándörögdi Irodalmi Színpad Wass Albert estjén vettünk részt.


































Kapcsolódó linkek

http://pontesalap.parokia.net

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...