Nyomtat Elküld Olvasási nézet

BEMUTATKOZÁS - gyülekezeti munkatársak

Fábry Szabolcs th.

1971-ben születtem Zircen, Veszprémben nevelkedtem fel. Feleségemmel, Fábryné dr. Takács Tímeával, aki ügyvédként tevékenykedik egy kislányt és egy kisfiút nevelünk (Laura Anna, Csanád Zsolt). Harmadik gyermekünk érkezését február közepére várjuk. Azt már tudjuk, fiú lesz.

Édesapám gépészmérnök, műszaki szakértő. Édesanyám művelődés-szervező, intézményvezető. Két testvérem van, Balázs 30 éves, gépészmérnök-közgazdász, saját céget vezet, az Egyesült Államokban él. Farifield-ben egy magyar református egyházközség gondnoka. Bálint 11 éves, általános iskolás Debrecenben.

Gimnáziumi érettségit követően nyomdaipari középiskolába jártam; kiadványszerkesztést tanultam. 1993-98 között végeztem el Nagykőrösön a Károli Gáspár Református Egyetem Főiskolai Karát ált. iskolai tanító-hittantanító szakon. A kőrösi diákévek alatt szereztem egy berlini képzésnek köszönhetően újságírói képesítést; ill. a főiskolán végeztem el a drámapedagógusi és a szabadidő-szervezői képzést. Főiskolai hallgatóként alapító-szerkesztője voltam a diáklapnak, részt vettem a hallgatói önkormányzat munkájában, erdélyi sítáborokat szerveztem.
2002 februárjára végeztem el az ELTE-ISM felsőfokú ifjúsági szakember képzését; 2004 márciusában pedig a Miskolci Egyetem és a GyISM Európai Uniós pályázati szakember képzését.

1999-ben az akkor induló pápai teológiára nyertem felvételit. Lelkészi tanulmányaimat családi és munkahelyi okok miatt is kénytelen voltam megszakítani ill. 2000-től Rév-Komáromban (Szlovákia) folytatni, hiszen magyar nyelven csak ott folyik levelező lelkész-képzés. Szívesen járok át Felvidékre a szombatonkénti kurzusokra, de civil munka/szolgálat mellett csak lassan (de jó eredményekkel) haladok a tanulmányokkal.

1990 óta vagyok cserkész, 1998 óta cserkésztiszt. 1992-99 között a Veszprémi Református Egyház cserkészcsapatának voltam parancsnoka. A Magyar Cserkészszövetség országos elnökségének munkájában 1999-2002 mint az ellenőrzési és igazolási bizottság elnöke tevékenykedtem. Több éven keresztül voltam a kerületi vezetőképzés parancsnoka.
A veszprémi cserkészmunka alapvetően meghatározta életemet. Több, mint 25 évközi és nyári tábort szerveztünk az ország majd\' minden pontján, de szerveztem utazást Erdélybe, Felvidéken és Horvátországban is. A közösség szépen gyarapodott; távozásomkor a 6-28 éves korosztályból több mint 80 gyereket és fiatalt számlált. Részt vettem a nagykőrösi nagymúltú cserkészcsapat újjászervezésében majd főiskola után, munkám mellett a szigethalmi, később a királyszentistváni cserkészcsapatok megszervezését is szívesen végeztem. 2000-2002 között éltem Királyszentistvánon, itt főállásom mellett a cserkészeten kívül hittanoktatást, konfirmációs-felkészítést végeztem. Nagy örömöm, hogy sikerült egy ifjúsági kört is életre hívni, a fiatalokkal a Bibliakörök mellett formabontó ünnepi műsorokat készítettünk, táborozni jártunk, sportoltunk, videóztunk - szabadidős programokat szerveztünk családoknak, fiataloknak, magunknak.
Megtisztelő feladatnak és a szolgálat egyik különleges alkalmának élhettem meg, hogy az I. és a II. Országos Református Ifjúsági Találkozón (Csillagpont 2003 Bodajk, 2005 Debrecen) részt vehettem a stáb munkájában a Kreatív Munkacsoport koordinálásával, vezetésével.

Egy évet a veszprémi protestáns iskolában, óraadóként a nagykőrösi ref. főisklán (2002 őszéig) tanítottam majd 2004 nyaráig a veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola tereptanáraként "tartottam a kapcsolatot" a pedagógiával. Főállást tekintve egy esztendőt dolgoztam a Szigethalmi Református Egyházközségnél; 2000 tavaszától 2004 nyaráig pedig az Ifjúsági és Sportminisztérium pályázatkezelő intézményének (Mobilitás) regionális irodájában programkoordinátorként ill. különböző szakmai programok vezetőjeént tevékenykedtem. Számos képzés, regionális, nemzetközi konferenciát szerveztem a hatékony helyi ifjúsági munka érdekében.

Nagy felelősségnek, de ugyanekkora ajándéknak tekintem, hogy teológusként Nagyvázsonyban és gyönyörű környékén szolgálthattam 2002-2006 között ellátva a lelkészi teendőket. Jelenleg szüneteltem teológiai tanulmányokat, így a szolgálatot is. Alkalmanként ill. rendezvényeken tartok hittanoktatóként áhitatokat.

Főállásomat tekintve 2004/2005-os tanevben egy altalanos iskolat igazgattam, julius 1-tol pedig a Veszprem Megyei Sed Televizio musorigazgatojakent dolgoztam. 2006. október 1-vel Nagyvázsony polgármesterévé választottak. Október 10-vel szolgálom főállású polgármesterként községünket.

Társadalmi munkában láttam el a 2004-ben alakult Pontes Kh. Alapítvány elnöki teendőit - itt a kuratoriummal a fiatalok, különösen a vidéki, egyházi közösségek fiataljainak társadalmi, közéleti szerepvállalását támogatjuk eszközeinkkel (ösztöndíjak, képzések, szemináriumok - ld honlap az alfejezet alján található linkben: pontesalap névvel).

Ahogy munka és a szolgálat két helyszínéből is kiderül, Balaton-felvidék nagyon fontos számomra, szülőföldem és legszűkebb Hazám; magaménak érzem Déry Tibor gondolatát:
"Ha a boldogságot egy tájjal akarnám kifejezni, a Balatont és Felvidékét választanám!"

Gondnok:
Szombati József
Nős, felesége Ilonka asszony is tagja a presbitériumnak. Két konfirmált gyermekük már önálló fészket raktak. Barbara lányuk egy kisgyermek édesanyja, Berthold fiúk pedig nemrég kérte házasságára Isten áldását.
Szombati József 1994-2006 között töltötte be a falu polgármesteri szolgálatát.
Kántori szolgálat:
Koós Anita, Zeneművészeti Akadémia (Budapest)hallgatója. Veszprémből kijárva látja el - mindenki nagy örömére - a kántori szolgálatokat.
Presbitérium:
Sperli Ferencné, Kolontári Kálmánné, Antmann Istvánné nyugdíjasok, Fülöp Erzsébet kismama, mérnök-tanár; Szombati Józsefné könyvelő, Fábry Szabolcs polgármester
Tisztelbeli presbiterek: Strenner Zoltán volt polgármester (1990-1994),nyugdíjas mérnök, Piltmann Ferencné nyugdíjas.

KAPCSOLATFELVÉTELHEZ ÚJ EMILCÍM:
pontesalap@invitel.hu KÉRJÜK, EZT HASZNÁLJÁK!!!





































Kapcsolódó linkek

http://pontesalap.parokia.net

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...